קרואסונים פריכים פריכים !
מתכון מושלם של אמא שלי היקרה ז”ל
מזהירה מראש: ממכר ונחטף כמו גרעינים….
לא תרצו להפסיק לנשנש…
המילוי… נוטלה.
מושלם לצאת כיפור!!!!
משתפת במתכון המשפחתי – שמרית סושארד
המתכון של הבצק להכנת כל העוגיות גם מגולגלות גם עם ריבה
יש כאן כמון ענקית של בצק
אפש להכין חצי כמות
המרכיבים-
2 מחמאה או חמאה 400 גר’ רכה
2 כוסות מים
1 כוס שמן
2 סוכר וניל
2 אפיה
כוס סוכר (גם אפשר רק חצי כוס )
קמצוץ מלח
קמח בערך קילו –
אופן ההכנה –
לשים את הכל בקערה ואת הקמח להוסיף בהדרגה.
עד שמתקבל בצק נעים ונוח לעבודה. יוצא בערך קילו וקצת
יוצאת כמות ענקית של בצק . כמה מגשים טובים.
אפשר להכין חצי כמות
לתת לבצק מנוחה במקרר שעה או אפילו כמה שעות
לחלק לכדורים -10
לרדד כל כדור לעיגול לחתוך משולשים
למרוח כל מה שאתם אוהבים ולגלגל לקרואסונים קטנים.
מרחתי – נוטלה, או כל ממרח שוקולד או ממרח תמרים או קריבה או חלבה. לוקום.
אפשר גם בלי כלום
אפייה 180 מעלות 20 דקות
לקרר ולפדר אבקת סוכר