מתכון שבקייה אורגינאל
מאת – Mimi Nidam
חברים יקרים שבקייה אינספור פנים לה, אינספור מתכונים לה.
אני רוצה כאן להתייחס למאמות שלנו ולתת לכם מתכון עתיק יומין שהן היו מכינות. הדגם בסירטון הוא מודרני יותר.
המרכיבים-
1 כוס שמן
1 כוס בירה לבנה
כחצי ק”ג קמח מנופה
אופן ההכנה –
לערבב הנוזלים ביחד ולהוסיף קמח בהדרגה, הבצק צריך להיות יציב. לכסות ולהניח למנוחה חצי שעה. ליצור צורות לטגן
אחרי הטיגון לטבול בסירופ.
לסירופ
1 קג סוכר
3 כוסות מים
מיץ מלימון אחד
להמיס את הסוכר עם המים על להבה בינונית, להוסיף את הלימון ולבשל כעשרים דקות.
חג שמח
עוד מתכון אחר וקצת שונה לשבקייה-
של הלנה בן חמו
1 כוס שמן
1 כוס מים
1 כף חומץ
קורט מלח
1 כף ערק
קמח לפי הצורך.
אופן ההכנה-
שמים בקערה שמן מים חומץ ומלח מערבבים ולאט מוסיפים קמח עד לקבלת בצק נעים ביד לעבודה כמו פלסטלינה.
מניחים בצד למנוחה 20 דקות בערך.
לאחר מנוחה מכינים רצועות ומרדדים מעבירים במכונת פסטה ועושים צורות מחממים שמן עמוק ומטגנים שהם מזהיבות להוציא לנייר סופג או מסננת להכין דבש ולפזר שומשום
בהצלחה הלנה בן חמו