קטגוריות
עוגות עוגות פרווה ראש השנה

מה הסוד להכנת עוגת תפוזים מוצלחת שלא תצנח

דינה חיים

קבלו מתכון מוצלח עם כל הסודות והטיפים

הטיפים באדיבות מרינת שושן

– להפריד ביצים ולהקציף לקצף לא נוקשה מידי

-אפייה ארוכה חום 160 מעלות לשעה ורבע, לפחות בחום עליון תחתון לא טורבו ,לא פחות רק כך היא נאפת לגובה אפוייה היטב ולא צונחת

-בנוסף כמות הנוזלים היא כוס מדידה אוניברסלית לא יותר!!

– רצוי מיץ תפוזים סחוט טרי ולא קנוי שבו יש צבע מאכל שמשנה את צבע העוגה

– כנ”ל לגבי תמצית הוניל עדיף סוכר וניל

– אין לשמן תבנית בכלל

– הכי חשוב לאפות על תבנית אפייה לא רשת שבה העוגה נאפת טוב יותר בחלק התחתון…

– להניח במסילה השלישית מלמטה

 

המרכיבים

6 ביצים

כוס וחצי סוכר אפשר כוס ורבע

קורט מלח

כוס שמן

כוס מיץ

שקית סוכר ווניל

גרידה תפוז

2 וחצי כוסות קמח

שקית אבקת אפייה

אופן ההכנה –

נקציף חלבונים עם סוכר לקצף תפוח.

נערבב בקערה נוספת את החלמונים עם מיץ,שמן ,וניל,גרידה ,מלח וקמח ואבקת אפייה.

לאחר מכן לאחד את הקצף בתנועות קיפול בעדינות לתערובת חלמונים.

להעביר לתבנית עדיף תבנית עם חור ושוליים גבוהים .

אפייה 160 מעלות שעה ורבע .

 

6 תגובות על “מה הסוד להכנת עוגת תפוזים מוצלחת שלא תצנח”

כנראה לא מספיק זמן אפייה – צריכה להכיר את התנור שלך ולתת עוד זמן אפייה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version