מתכון לחמין חיטה וקוקלות
מאת – Shani Ben Shimol
המרכיבים –
קילו אסאדו חתוך לקוביות
מח עצם (לא חייב)
2 כוסות חיטה שטופה
6 תפוא
ניתן לשים גם ביצים לא חובה
כף גדושה של רסק עגבניות
התבלינים :
2 כפות פפריקה
כף שום כתוש
כף סוכר
כפית כמון
כפית מרק עוף
מלח פלפל שחור לפי הטעם
לקוקלות:
כוס וחצי סולת
ביצה
חופן כוסברה/פטרוזיליה קצוצה
100 גרם שומן כבש טחון או בקר או עוף
כפית שום כתוש
כשליש כוס מים חמים
מעט פפריקה
כפית מרק עוף
מלח ופלפל שחור
לערבב הכל יחד וליצור קציצות מאורכות
לזרוק לחמין וזה פשוט מושלםםםם
אופן ההכנה –
לשים בסיר עם מעט שמן את הפפריקה ולפתוח את הפפריקה בשמן. להוסיף את השום הכתוש , ושאר התבלינים.
להמשיך לטגן קלות ולהוסיף את רסק העגבניות.
להוסיף את החיטה ולערבב היטב.
לאחר מכן אפשר לשים את הבשר ותפוא האדמה.
להוסיף מים עד מעל כל המרכיבים,
ולבשל חצי שעה לפחות.
לא לשכוח את הקוקלות לשים גם בסיר.
חשוב לפני ששמים על הפלטה לחמם את הסיר.
כל פעם לבדוק רוב הסיכויים שתצטרכו להוסיף מים על מנת שיצא עסיסי ולא יבש.