כעכעת הבייגל של העיראקים
מאת ריקי לוי
המרכיבים-
כף מלח שטוחה
ק”ג קמח מנופה.
4 כפות סוכר.
200 גר מרגרינה ללא מלח או חמאה
2 כפות שמרים יבשים.
כף חוואיג לאפייה (תבלין לאפיה)
1/2 כוס שמן
3 עד 4 כוסות מים פושרים.
אופן ההכנה –
בקערת מיקסר וו לישה ,ללוש הכל יחד לבצק חלק מים מוסיפים עד שהבצק רך וגמיש.
לתת תפיחה של שעה .
לחלק לכדורים .
לעדות חור בכל כדור , או פשוט להכין נחשים ולגלגל לצורה של כעך.
אפייה 180 מעלות חצי שעה או עד שזהוב יפה