המופלטה שלי !
מאת – סילביה צרפתי
המרכיבים –
1 ק”ג קמח מנופה
כפית שמרים יבשים
1 כף סוכר
כפית מלח
רבע כוס שמן (כוס אוניברסלית)
מים פושרים בין 3 ל3וחצי כוסות (כל קמח סופג אחרת)
אופן ההכנה –
לתוך קערה לשים כוס מים פושרים, את השמרים , כף קמח , וכף סוכר , לערבב להמסה.
להוסיף את הקמח ,המלח,
והשמן, ומים פושרים בהדרגה ,וללוש לקבלת בצק גמיש.
לכדרר כדורים, להניח על מגש עם שמן ,
ולשמן גם את פני הכדורים ולכסות בניילון לחצי שעה.
לפתוח כל כדור על משטח משומן לעלה דק,
ובמחבת טפלון, להניח מופלטה ראשונה.
לטגן משני צדדים ואת השאר אחת מעל השנייה , על אש בינונית , לא לשרוף !
לדאוג למופלטה בהירה , על ידי הנמכת האש , אם מקפיאים יש למרוח משני צידי המופלטה מרגרינה מזולה ,
ולכסות בניילון .
חשוב שהכדורים יהיו מכוסים בנילון כל זמן העבודה ,כל פעם להוציא כדור מתחת לניילון.
בהצלחה ! ורק בשמחות !