טארט תפוחים
מאת – מלי מלכה
המרכיבים –
לבצק:
150 חמאה (ורק חמאה)
2 כוסות קמח
רבכ כוס סוכר
חלמון
קורט מלח
2 כפות מים
למלית:
קילו תפוחים ירוקים
חצי כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
קליפת לימון מגורדת מלימון אחד
כף וחצי קורנפלור
אופן ההכנה –
להכנת הבצק , בקערה נערבב את החמאה עם החלמון והסוכר, להוסיף את שאר המרכיבים וללוש לבצק אחיד.
לשמן תבנית אפייה 24.
לשמן גם את דפנות התבנית.
להעביר 3/4 מהבצק על תחתית התבנית ובשוליים, ולהעביר למקרר ל25 דק’.
את הרבע הנותר מרדדים על נייר אפיה ומניחים גם במקרר.
עכשיו אנחנו נקלף את התפוחים, וכל תפוח לחלק ל8 חלקים לאורך.
חשוב שהיה קילו אחרי שקילפנו.
מעבירים לקערה, להוסיף את הסוכר ואת הסוכר וניל ולשים את התפוחים במיקרו לשמונה דקות.
מסננים את התפוחים מהנוזלים , ומשאירים בצד.
את הנוזלים שנישארו מהתפוחים מערבבים עם כף וחצי קורנפלור ושמים בסיר קטן .
לחמם את הנוזלים ולערבב בערך דקה וחצי עד שנוצר רפרפת, עד שמסמיך ולהוסיף לתפוחים.
להוסיף לתפוחים את קליפת הלימון המגורדת.
לקרר לחלוטין את התפוחים.
מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקרר,
ומסדרים את התפוחים על הבצק ומעל להניח רצועות בצק שהשארנו גם במקרר.
לתנור ב 180 מעלות למשך כשעה תלוי בתנור לפעמים זה מוכן לפני .
לקראת הסוף מורידים ל 160 מעלות רבע שעה לאחר קירור
שומרים את העוגה במקרר
להגיש עם אבקת סוכר.
עוגה טעימה מאד!!!
3 תגובות על “לדעתי זו עוגת התפוחים הטובה בעולם”
לדעתי צריך לדייק עם הכנסת סוכר לבצק ואת חלקו לתפוחי העץ.
בנוסף נראה ששעה זה זמן מוגזם לשהית העוגה בתנור.
רצועות הבצק מעל תפוחי העץ נשרפו לחלוטין
זה תלוי בתנור יש תנורים חזקים יותר אז פחות זמן
העוגה היא באת הטובה בעולם.
קצת שיפורים:
2 כפות סוכר לתפוחים.
1/2 כוס לבצק
אפייה ב170* 40 דקות
תבנית 24
מכינים התערובת יום לפני ולמקרר.
ביום ההגשה
מכינים הבצק ביום ההגשה
במג׳ימיקס כל החומרים לרמה של חול פירורים יבשים!
2/3 התחתית
תערובת התפוחים
פירורים יבשים לפזר מעל
קריספי בטירוף
לא לזרות אבקת סוכר.