כשנועם זיגדון העלתה את המתכון
והראתה איך העוגה יצאה ואיזה גובה
האמת הייתי סקפטית
אבל החלטתי להכין
יצא מהמםםםםם
גבוההה. בלי שקע באמצע העוגה
אז תודה לנועם על מתכון
מהמם לפסח
המרכיבים-
6 ביצים מופרדות
כוס וחצי סוכר
תמצית וניל
חצי כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
כוס קוקוס
2 כוסות קורנפלור
כוס קמח שקדים
חצי כוס קמח מצה
שקית אבקת אפייה
אופן הכנה –
להפריד חלבונים וחלמונים.
להקציף את החלבונים עם חצי כוס סוכר עד לקצף יציב.
לחלמונים להוסיף אבקת אפיה
ו3/4 כוס סוכר להקציף במטרפה ידנית
עד לשינוי צבע
להוסיף כפית תמצית וניל
חצי כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
ולהמשיך לטרוף להוסיף
כוס קוקוס ,2 כוסות קורנפלור
כוס שקדים טחונים
חצי כוס קמח מצה
לאחד בין 2 המסות בעדינות שהקצף לא ישבר.
להעביר לתבנית עגולה או סיר פלא גבוה.
אפייה על 180 מעלות
כ 50 דקות
אחרי שיוצאת מהתנור ומתקררת
להרטיב את העוגה בנוזל שמורכב חצי כוס מים חמים וכף סוכר.