עוגות שמרים קראנץ’
מעולות !!!
5 רולדות
רצוי להכין בצק ללילה במקרר
מאת – אבי יצחקי
המרכיבים –
קילו קמח
כף אבקת אפייה
2 כפות שמרים יבשים 20 גרם (או טריים 60 גרם)
4 ביצים
160 גרם סוכר 2/3 כוס
200 גרם שמנת של פעם
חצי כוס חלב + שתי כפות
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
קורט מלח
למי הסוכר לאחר האפייה:
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס מים
2 כפיות תמצית וניל
אופן ההכנה –
להכין ראש עיסה, נשים את השמרים עם
1/3 כוס סוכר וחצי כוס חלב פושר בקערת המיקסר
ולערבב הכל יחד ולתת לזה 15 דקות לתסוס לפני תחילת הלישה.
להוסיף לקערת המיקסר את הקמח, אבקת האפייה, הביצים, הסוכר הנותר ואת השמנת החמוצה.
לערבל יחד ולהוסיף קורט מלח.
לאחר איחוד הבצק להוסיף את החמאה הקרה.
מערבלים לפחות עוד 10 דקות על מהירות נמוכה אחרי שהחמאה נטמעה בבצק.
יתכן וצריך להוסיף 2 כפות חלב,
הבצק צריך להיות מעט דביק אך נפרד מהדפנות וצמוד בחלק התחתון של תחתית הקערה.
במידה ולא מתפיחים לילה במקרר
התפחה עד הכפלת נפח בערך שעתיים בחוץ.
בינתיים מכינים את מי הסוכר.
מערבבים את הסוכר, המים ותמצית הוניל ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ונותנים לזה עוד 7 עד 10 דקות ברתיחה עדינה עד צמצום עדין של הרוטב ומקררים לחלוטין !!!
לחלק את הבצק ל 5 חלקים כל חלק 395 גרם
לרדד לעלה דק עד כמה שאפשר ולמרוח על חציו שוקולד (או מה שבא לכם)
לקפל לחצי ולרדד שוב לעלה דק ושוב למרוח על כל העלה ממרח ולהוסיף מה שבא פתיתי שוקולד או כל דבר שמתחשק.
מגלגלים לרולדה צמודה על ידי משיכה עדינה והצמדה.
להכניס למקפיא ל 10 דקות לחצות ולעשות איקס וללפף לבורג. להכניס לתבנית חד פעמית להתפיח שוב לפחות שעה
( בהתפחה השנייה לא יגדל הנפח בהרבה בגלל כמות המילוי )
ואז לתנור ב160 מעלות טורבו 45 דקות.
כשמוצאים את הרולדות מהתנור למרוח את העוגות החמות בנדיבות במי הסוכר כאשר מי הסוכר קרים.
בהצלחה !!!