נהדר לשבועות
שיפודי חצ’פורי עם סולוגוני
מאת – חני קונאשוילי
המרכיבים –
3 כוסות קמח
כפית שמרים יבשים
כפית סוכר
רבע כוס שמן
1 וחצי כוסות מים פושרים
כפית מלח
גבינת סולוגוני (אם אין סולוגוני אפשר גבינת חמד או צפתית
או מוצרלה)
אופן ההכנה –
במיקסר לערבב את הקמח הסוכר והשמרים.
להוסיף כוס מים ולהתחיל ללוש כדקה שתיים.
לאחר מכן להוסיף את השמן ואת המים הנותרים בהדרגה.
ללוש לבצק דביק אך לא דליל.
להוסיף מלח ולהמשיך ללוש עוד שתי דקות.
לשים כף שמן מעל הבצק לכסות ולהתפיח כשעה.
לאלר שעה, להוריד נפח.
על שיש מקומח היטב להוריד את הבצק,
ולחלק ל10 כדורים.
עם הידיים או מערוך לרדד לפיתה קטנה.
לשפד שיפודים בקוביות גבינת סולוגוני כ3 קוביות על שיפוד.
לכרוך סביב השיפוד את הבצק מסביב
חשוב שהגבינה תכוסה היטב ולא תבצבץ.
להניח על נייר אפייה על תפר הבצק ולקמח מעל מעט.
להכניס לתנור חם על טורבו 260 מעלות עד שמעט משחים.
איך שמוציאים למרוח חמאה מומסת (לא חובה).
בהצלחה!!!