קטגוריות
Uncategorized צמחוני

נשנושי כרובית שאי אפשר להפסיק לזלול

צביה אורן
נשנוש כרובית שאי אפשר להפסיק לזלול
ולכן שוב הכנתי וזה עתה יצאו מהתנור
יותר קרספיים , יותר אפויים, יותר ממכרים
מאת – צביה אורן
המרכיבים – 
1 כרובית לבנה
2 כפות חומץ תפוחים
לבלילה:
2-3 ביצים
כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור
3 כפות שמן זית
כפית מלח ורוד הימלאיה (אפשר מלח רגיל)
שומשום שחור
לטבול בפירורי לחם איכותיים
אופן ההכנה – 
חותכים לפרחי כרובית את הכרובית , מכניסים לקערה ושוטפים היטב עם החומץ תפוחים.
שוטפים ומסננים.
מכניסים לסיר עם מים רותחים ,
לחליטה 6 דקות.
לסנן ולקרר.
להכין את הבלילה, בקערה לערבב את כל המרכיבים.
לטבול כל פרח בבלילה היטב, ולאחר מכן
לטבול בפירורי הלחם עם השומשום השחור.
להעביר לתבנית עם נייר אפייה ולהניח על התבנית.
לנעוץ עם קסמי שיניים מכל קצה לשים מעליו נייר אפיה , לכסות ומעל לשים נייר אלומניום.
שומר שלא ישרף.
לאחר שקיבלו צבע, מורידים את הנייר.
וממשיכים להשחמה עד שיהיה בו טעם קריספי בפה.
בתאבון!!!

כמה טיפים על פרחי כרובית בתנור – 

  • חתכו את פרחי הכרובית לגודל אחיד, כדי שיתבשלו באופן שווה.
  • יבשו היטב את פרחי הכרובית לפני התיבול, כדי שהתבלינים ידבקו אליהם טוב יותר.
  • חממו את התנור מראש ל-200 מעלות צלזיוס.
  • צפו את פרחי הכרובית בשמן זית ותבלינים לפי הטעם.
  • אפו את פרחי הכרובית בתנור שחומם מראש למשך 20-25 דקות, עד שהם זהובים ופריכים.
  • ניתן להגיש את פרחי הכרובית בתנור כחטיף, כתוספת למנה עיקרית או כסלט.

לעוד מתכוני כרובית לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version