קטגוריות
בשר

לא יכולתי להתאפק וצילמתי כשהלחמניות עדיין בתנור – לחמניות בשר לשבת

Maayan Fogel
לא יכולתי להתאפק וצילמתי כשהלחמניות עדיין בתנור – לחמניות בשר לשבת
מאת – Maayan Fogel
המרכיבים – 
לבצק:
4 כוסות קמח לבן
כף שמרים יבשים
חצי כף סוכר
שתי כפיות מלח
שליש כוס שמן זית
כפית שום כתוש
כפית אורגנו יבש
כוס וחצי מים פושרים
למלית הבשר הטחון:
חצי ק”ג בשר טחון
בצל קצוץ דק
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כפית פפריקה מתוקה
כפית שטוחה כמון
חופן צנוברים
אופן ההכנה – 
נתחיל מהבצק,
במיקסר נשים את כל המרכיבים היבשים.
נתחיל ללוש ונוסיף בהדרגה את המים.
לאחר מכן נוסיף את השמן ונלוש עד בצק אחיד, יציב ולא דביק.
לשים בצד, לכסות ולהתפיח חצי שעה.
למלית הבשר נתחיל בטיגון הבשר והבצל.
נטגן עד השחמה קלה כדי לייצר הרבה טעם.
נוסיף את התיבול, הפטרוזיליה והצנוברים, נערבב ונוריד מהאש.
לצנן את התערובת היטב.
לקרוץ כדורים מהבצק, קצת יותר גדולים מכדור פינג פונג,
ולפתוח כדור בכף היד לעיגול שטוח.
לשים מהמלית ולסגור בעדינות.
לגלגל בכף היד לקבלת כדור, ולהתפיח בתוך תבנית חד פעמית של מאפינס כחצי שעה.
למרוח ביצה ולפזר שומשום.
לאפות כ20 דקות בחום של 180 מעלות עד הזהבה ולאכול חם עם טחינה בצד.
בהצלחה!
לעוד מתכונים לשבת לחצו כאן!

4 תגובות על “לא יכולתי להתאפק וצילמתי כשהלחמניות עדיין בתנור – לחמניות בשר לשבת”

אשמח לכמה שאלות כמה לחמניות יוצא ? האם אפשר להקפיא אח”כ? ואם יש מטרה מסויימת שהם במאפינס ולא על מגש תנור? תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version