קטגוריות
בשר קציצות

פשוט ללקק את האצבעות – קציצות הבקר המוצלחות שלי

אילנית בניזרי
ללקק את האצבעות – קציצות הבקר המוצלחות של אילנית
מאת – אילנית בניזרי
המרכיבים – 
לקציצות:
חצי קילו בשר בקר טחון
בצל מגורד
חופן פטרוזיליה קצוצה
גבעול כרפס קצוץ
עלי סלרי קצוצים
2 כפות שמן
3 כפות פירורי לחם
ביצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כפית בהרט (ראס אל חנות)
בהרט טריפוליטאי
לערבב היטב את כל המרכיבים ולהכניס למקרר לשעה לקירור.
להכין צלחת עם:
חצי כוס קמח מנופה
וצלחת עם:
ביצה טרופה
מעט מלח
כפית רסק עגבניות
3 כפות מים
לטרוף את הכל ביחד.
לחמם מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק ,לגלגל את הקציצות ולמעוך מעט עם היד.
לטבול בקמח ואז בביצה ולטגן כמה דקות מכל צד ולהניח בצד בנייר סופג.
לרוטב:
בצל חתוך גס
3 שיני שום כתושות
כף פפריקה מתוקה
2 כפות רסק עגבניות
2 עגבניות מגורדות
5 ענפי סלרי ללא הגבעול
כפית בהרט
מעט קינמון
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
2 כוסות מים
אופן ההכנה – 
לאחר שסיימנו לטגן את הקציצות נעבור להכנת הרוטב.
בסיר רחב ושטוח ,לטגן את הבצל עד להזהבה
ולהוסיף את השום, רסק העגבניות, העגבניות המגורדות , הסלרי והתבלינים.
לשים את המים ולערבב היטב.
לאחר מכן להוסיף את הקציצות לרוטב כאשר הוא מבעבע,
ולנענע את הסיר.
לבשל חצי שעה על להבה בינונית,
להסיר את המכסה ולבשל לעוד 5 דקות ללא מכסה.
בתאבון!!!
לעוד מתכוני קציצות לחצו כאן!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version