קטגוריות
חגים עוגות עוגות פרווה ראש השנה

כזה פאי תפוחים תמיד רציתי להכין

אופירה פחימה יחיא
פאי תפוחים חלומי
מאת – אופירה פחימה יחיא
המרכיבים – 
לתחתית הבצק והחלק עליון :
3 וחצי כוסות קמח
1/3 כוס סוכר
1 סוכר וניל
1 אבקת אפייה
1/2 כוס מים קרים
150 גרם מחמאה
1/2 כוס שמן
1 חלמון
למילוי תפוחים:
10 תפוחים מכל זן קלופים וחתוכים לקוביות
1 כף קינמון
3/4 כוס סוכר
3 כפות סוכר חום
1/2 שקית פודניג וניל 40 גרם
3 כפות קמח
10 גרם מחמאה
אופן ההכנה – 
להכנת הבצק נשים את כל מרכיביו במיקסר או מעבד מזון ונלוש עד לאיחוד ולא יותר מכך .
למילוי התפוחים , נשים את כל מרכיבי המילוי בקערה ונערבב היטב.
להרכבת הפאי :
בתבנית עגולה קוטר 26 ס”מ,
נחלק את הבצק ל 2 חלקים שווים , ולרדד חלק 1 על נייר אפייה מקומח ולהעביר לתבנית פאי.
להוסיף את מלית התפוחים , ולרדד עוד עלה עגול , אני עשיתי דוגמא בעזרת מטריצייה .
להבריש בביצה טרופה עם כפית דבש , ולפזר סוכר מלמעלה.
לאפות ב 180 מעלות בערך 45 דקות .
כשהפאי עוד בתנור להבריש בדבש מהול במעט מים חמים ולהחזיר לתנור לעוד דקה לקבלת ברק יפה.
בהצלחה!!
לעוד מתכוני עוגות לחצו כאן!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version