קטגוריות
בשר

אמפנדס ממולא בבשר מעדן – ספרו לי איך יצא?

שרי חכמון

 

אמפנדס ממולא בבשר מעדן – ספרו לי איך יצא?

מאת – שרי חכמון

המרכיבים – 

לבצק:

3 כוסות קמח

חצי כוס מים

שליש כוס שמן

כפית מלח

כף סוכר

למלית הבשר:

חצי קילו בשר בקר טחון

2 בצלים קצוצים

2 גבעולי בצל ירוק

2 ביצים קשות

10 זיתים קצוצים

כף אורגנו יבש

כף פפריקה מתוקה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

 

אופן ההכנה – 

תחילה נכין את בצק האמפנדס.

במיקסר עם וו לישה , לשים יחד את כל המרכיבים לבצק חלק ואחיד.

לאחר שהבצק מוכן נותנים לו מנוחה קצרה ומחלקים ל15-20 כדורים שווים, שמים בצד ומכסים.

למלית הבשר מטגנים את הבצל יחד עם הבשר עד השחמה קלה.

מתבלים ומוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ,

ותוך כדי מפוררים את הבשר בעזר כף עץ.

מבשלים במשך 40 דקות על אש נמוכה, טועמים ומשפרים תיבול

לקראת סוף הבישול.

מסירים מהאש ומסננים מנוזלים (אם יש).

מניחים בצד לצינון וכשהתערובת קרה לגמרי, קוצצים את הביצים

הקשות ומוסיפים לתערובת יחד עם הזיתים, ומערבבים.

על משטח מקומח, מרדדים כל כדור לעיגול בעובי סנטימטר.

במרכז כל עיגול,  שמים מספר כפות מהמלית של הבשר, מקפלים לחצי ומהדקים בקצוות.

על תבנית תנור עם נייר אפייה מניחים את האמפנדס ומכניסים לאפייה על חום של 180 מעלות

עד שהאמפנדס מקבלים גוון זהוב יפה.

לעוד מאפים מלוחים לחצו כאן!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version