קטגוריות
עוגות פרווה עוגיות

העוגה הנוסטלגית של אמא -עוגת שכבות פריך ריבה וקוקוס

Tamar ganor

 

עוגת שכבות של בצק פריך ריבה ומרנג קוקוס

מאת – תמר גנור

המרכיבים

לבצק:
3 כוסות קמח
4 חלמונים
200 גר’ חמאה או מרגרינה לפרווה
1סוכר וניל

3 כפות סוכר
רבע כוס מיץ תפוזים

לשכבת המרנג-
4 חלבונים
3/4 כוס סוכר
כוס ורבע קוקוס

ריבה משובחת בטעם שאוהבים ( תות, שזיפים, דובדבנים וכו..)

אופן ההכנה

לערבב את כול חומרי הבצק בקערה יחד לבצק אחיד.

להקציף חלבונים עם הסוכר לקצף לא נוקשה מידי
להוסיף את הקוקוס .

לרדד ולהדק את הבצק בתבנית מלבנית בינונית 30/20  לשכבה אחידה
ולחורר עם מזלג את הבצק.
למרוח שכבה נדיבה מאוד מהריבה ומעל למרוח את תערובת הקוקוס.
לאפות בחום 180 מעלות בערך רבע שעה ואז להוריד את החום ל150 לעוד חצי שעה או עד שרואים שהעוגה אפוייה הייטב.

להוציא רק ששכבת המרנג שחומה .
לצנן לגמרי ורק אח”כ לחתוך  לקוביות .

לשים בקופסא אטומה.
בקיץ רצוי לאחסן במקרר.

יש אפשרות לאפות ללא שכבת מרנג. לחלק את הבצק ל2 חלקים חלק גדול יותר לתחתית לחלק קטן יותר לפורר מעל הריבה לפירורים ולפזר מעל 3 כפות קוקוס.
יוצא גם מעולה.

בהצלחה♥️

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version