עוגת תפוחים איטלקית/טוסקנה
“טורטה די מלה” Torta di mele
עוגת משגת וטעימה מאיטליה
מאת ריקי כהן
המרכיבים –
*תבנית קוטר 26 או מלבנית קטנה
5 תפוחים
לימון, מיץ וקליפה מגוררת
2 ביצים L
¾ כוס סוכר חום או רגיל (150 גרם)
שקית סוכר וניל
100 גרם חמאה מומסת
חצי כוס חלב (120 מל”)
כוס קמח (140 גרם)
2 כפיות אבקת אפיה
לקישוט: אבקת סוכר
אופן הכנה-
5 תפוחים
לימון, מיץ וקליפה מגוררת
2 ביצים L
¾ כוס סוכר חום או רגיל (150 גרם)
שקית סוכר וניל
100 גרם חמאה מומסת
חצי כוס חלב (120 מל”)
כוס קמח (140 גרם)
2 כפיות אבקת אפיה
לקישוט: אבקת סוכר
אופן הכנה-
את התפוחים מקלפים, מוציאים את הליבה,חותכים לרבעים ופורסים לפרוסות דקות,
שמים בקערה ומוסיפים את גרירת הלימון והמיץ.
בקערה טורפים עם מטרפה ידנית את הביצים עם הסוכר וסוכר וניל לתערובת מעט תפוחה,
בקערה טורפים עם מטרפה ידנית את הביצים עם הסוכר וסוכר וניל לתערובת מעט תפוחה,
מוסיפים חמאה מומסת וחלב ומערבבים. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד שהקמח נבלע בתערובת.
מוסיפים כ ¾ מכמות התפוחים ומערבבים לפיזור בתערובת.
משטחים את התערובת בתבנית (מרופדת בנייר אפייה ומשומנת),
משטחים את התערובת בתבנית (מרופדת בנייר אפייה ומשומנת),
מפזרים מעל את שאר התפוחים.
אופים בתנור שחומם מראש, טורבו 170 מעלות / או חום עליון תחתון 180 מעלות, בערך כ 45 דקות.
הערות:
*אין טעות במתכון , כן, יש פה רק כוס קמח על חמישה תפוחים, זה הייחודיות של העוגה שהיא עשויה כמעט רק מתפוחים
*תפוחים אני מעדיפה ירוקים או צהובים, בעיקרון לא משנה איזה זן , מה שיש בבית הולך
*אם נראה שהעוגה משחימה מהר מדי , לכסות בנייר אלומיניום, צריכה לצאת שחומה זהובה אבל לא חומה מדי.
*לא חייב לפזר חלק מהתפוחים למעלה אפשר לערבב את הכל בתערובת
*פרווה לא ניסיתי (יש לי מתכון אחר קבוע לעוגת תפוחים פרווה ) אבל אין בעייה למי שרוצה , אפשר להחליף את ההחמאה באותה כמות מחמאה או נטורינה, מי שמעדיף שמן אז ⅓ כוס (80 מל”) , את החלב אפשר להחליף במיץ תפוזים או תחליף לחלב שאוהבים
אופים בתנור שחומם מראש, טורבו 170 מעלות / או חום עליון תחתון 180 מעלות, בערך כ 45 דקות.
הערות:
*אין טעות במתכון , כן, יש פה רק כוס קמח על חמישה תפוחים, זה הייחודיות של העוגה שהיא עשויה כמעט רק מתפוחים
*תפוחים אני מעדיפה ירוקים או צהובים, בעיקרון לא משנה איזה זן , מה שיש בבית הולך
*אם נראה שהעוגה משחימה מהר מדי , לכסות בנייר אלומיניום, צריכה לצאת שחומה זהובה אבל לא חומה מדי.
*לא חייב לפזר חלק מהתפוחים למעלה אפשר לערבב את הכל בתערובת
*פרווה לא ניסיתי (יש לי מתכון אחר קבוע לעוגת תפוחים פרווה