קטגוריות
חלבי עוגות עוגות גבינה עוגיות

מתכון לגביניות וזה בטעם של פעם ממש מוצלח

יפה ונונו
מתכון לגביניות וזה בטעם של פעם ממש מוצלח
מאת – יפה ונונו
המרכיבים – 
לבצק:
קילו קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
3 ביצים
כפית מלח
כוס שמן
כוס סוכר
כפית תמצית וניל
כוס וחצי מים פושרים
למלית הגבינה:
גבינת כנען 5% – 500 גרם
גרידת לימון ומיץ מחצי לימון
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
2-3 כפות סוכר לפי טעמכם האישי
שקית סוכר וניל
4 כפות קורונפלור
2 חלמונים
אופן ההכנה – 
תחילה נשים את הקמח, הסוכר, השמרים, תמצית הוניל והביצים בקערת המיקסר ונתחיל ללוש.
נוסיף בהדרגה את המים ואז את השמן ונוסיף את המלח.
נתחיל מכוס מים אחת,
ורק אחרי זה, אם נצטרך נוסיף עוד מים.
ללוש בסך הכל כ6-7 דק’ עד קבלת בצק אחיד ויפה ולהתפיח כשעה וחצי מכוסה בצד.
בנתיים נעבור להכנת המלית.
נשים את כל מרכיבי המלית בקערה ונערבב היטב.
לאחר שהבצק תפח , נחלק את הבצק ל2.
כל חלק בצק נפתח ונרדד בנפרד על משטח העבודה ונחתוך את הדף לריבועים שווים בגודלם.
להכנת הגביניות נשים בכל ריבוע מעט מהמלית במרכז ונקפל בצורת מעטפה .
נעביר כל גבינייה לתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים ונניח בצד להתפחה של עוד כשעה לפחות.
נחמם תנור לחום של 175 מעלות ,
להבריש בביצה לפני האפייה ולהכניס לתנור עד הזהבה קלה ויפה של הגביניות כ 30-45 דקות .
בהצלחה!
לעוד מתכונים לשבת לחצו כאן!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version