קטגוריות
חלבי עוגות

אחת העוגות הטעימות שיצא לי להכין – עוגה איטלקית מבצק פריך

Oshrat Ariel Izenkot
אחת העוגות הטעימות שיצא לי להכין – עוגה איטלקית מבצק פריך עם קרם פטיסייר וגרידת לימון
מאת – Oshrat Ariel Izenkot
המרכבים – 
לבצק:
2 כוסות קמח
כוס סוכר
חצי כפית אבקת אפייה
ביצה שלמה + חלמון ביצה
גרידת לימון מלימון אחד
125 גרם חמאה
לקרם:
6 חלמונים
6 כפות סוכר
4 כפות קמח/קורנפלור
חצי ליטר חלב
גרידת לימון מלימון אחד
אופן ההכנה –
להכנת הבצק נתחיל בהכנסת כל מרכיביו למיקסר עם וו לישה.
נתחיל לערבב במהירות איטית ונלוש עד איחוד כלל המרכיבים ונעצור.
את הבצק נעטוף בניילון נצמד ונעביר לקירור של לא פחות מחצי שעה.
להכנת קרם הפטיסייר נשים בסיר את החלב והקמח/קורנפלור ונערבב היטב בעזרת מטרפה .
לאחר מכן נדליק את האש על חום נמוך ונוסיף את הסוכר והחלמונים.
נערבב כל הזמן ונחכה עד שהבלילה הופכת סמיכה ונהפכת לקרם יציב.
לאחר מכן מניחים לקרם להתקרר בצד ומתחיל ברידוד הבצק .
מחלקים את הבצק ל2 חלקים ובעצם יוצרים צורת טארט בתבנית עגולה ,
שופכים מהקרם ומעליו עוד חתיכת בצק שתכסה את הכל וסוגרים היטב.
אופים את העוגה על חום בינוני 175 מעלות עד השחמה קלה.
לפני ההגשה מומלץ לפזר אבקת סוכר ,
בהצלחה!!

לעוד מתכוני עוגות לחצו כאן!

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version