קסם של טעמים לחך – טבחה קציצות עם שעועית לבנה
מאת – Daniel Levy
המרכיבים –
לקציצות :
חצי קילו בשר טחון עם שומן
חופן פטרוזיליה קצוצה
בצל מגורד
שן שום כתושה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כפית כמון
כפית ראס אל חנות
לרוטב :
בצל קצוץ
4 שיני שום פרוסות
שעועית לבנה מבושלת! (אפשר להשתמש בשעועית קפואה וכמובן אפשר גם שעועית יבשה ומושרית מראש לפני, ולבשל במים רותחים)
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כף פפריקה מתוקה בשמן
כפית כמון
כף רסק מרוכז
מים רותחים לחצי גובה הסיר
אופן ההכנה –
תחילה נכין את תערובת הקציצות.
בקערה גדולה נשים את הבשר הטחון וכל שר המרכיבים
ונערבב היטב, נלוש מספר דק’ להוצאת החלבון מהבשר לקבלת קציצה אחידה ועסיסית.
לאחר שתערובת הקציצות מוכנה נעביר למקרר לפחות לחצי שעה ונעבור להכנת הרוטב .
בסיר גדול ורחב נתחיל בטיגון הבצל.
לאחר שהבצל מעט הזהיב נשים את שאר מרכיבי הרוטב כולל התיבול ונכסה במים.
נבשל על אשש בינונית לאחר רתיחה את הרוטב ונתחיל לגלגל את הקציצות לתוך הסיר .
נבשל על אש נמוכה עד שהקציוצת רכות ומוכנות והרוטב הפך עשיר וסמיך בטעמים.
מומלץ לאכול לצד ארז לבן או קוסקוס!
בתאבון!