קוגל אשכנזי בסיגנון מרוקאי…
מאת אתי בוזגלו
המרכיבים-
400 גר אטריות דקות
3 ביצים
כפית מלח
חצי כוס סוכר (אפשר שליש)
חצי כוס שמן
1 א.אפיה
1 סוכר וניל
כף קינמון
קורט אגוז מוסקט לא חייב
פלפל שחור
אופן ההכנה –
את האטריות להכניס לסיר עם מים רותחים ולבשל כמה דקות.
בסיר להכניס סוכר ושמן לקרמל את הסוכר להוסיף בהדרגה כוס מים חמים להזהר ,בעדינות.
לאחר רתיחה קלה להוציא
האטריות ולסנן .
להוסיף את השמן והסוכר לקערה עם האטריות ,לערבב טוב להוסיף את הביצים ואת התבלינים.
את הפשטידה אפשר להכין על הגז ואפשר בתנור.
בגז לחמם סיר בינוני עם קצת שמן להוסיף את העיסה ועל אש נמוכה לבשל 20דקות.
אחר כך להפוך לצלחת ולהחזיר לצד שני לעוד 10 דקות .
בתנור לשמן טוב תבנית
עגולה 22
לאפות תנור 180 מעלות עד השחמה
בהצלחה