קטגוריות
Uncategorized בשר ראש השנה

מתכון לצלי כתף בקר מספר 5 ברוטב יין אדום ופטריות

 

מתכון לצלי כתף בקר מספר 5 ברוטב יין אדום ופטריות
נועם זיגדון
המרכיבים-
נתח  ק”ג + צלי כתף
2 בצלים גדולים פרוסים לרצועות
½ ראש שיני שום פרוס
1 סלסלת פטריות שמפיניון
1 סלסלת פטריות פורטבלו
חתוכים לרבעים
1-2 כוס יין אדום יבש
¼ כוס שמן
3-4 ציר בשר
½ -1 כפות דבש
1 כף פפריקה מתוקה
½ כף מלח
¼ כפית פלפל שחור
6-7 גבעולי עלי טימין טרי
אופן ההכנה –
את הנתח של הצלי מבשלים כ-50 דקות בסיר לחץ
יחד עם מעט גרגירי פלפל אנגלי 5-6 שיני שום ו2 עלי דפנה,
מים מלח ופלפל שחור .
לאחר הבישול , לסנן את בנוזלים  שהבשר התבשל בהם ולשמור בצד – זה ציר בשר.
לקרר עדיף כמה שעות במקרר .
לפרוס לפרוסות יפות .
בסיר רחב –
מטגנים את הבצל עם השמן
מוסיפים את הפטריות ומבשלים כ- 5 דקות
מוסיפים את השום והפפריקה
מוסיפים את הדבש את הציר בשר ואת היין
מסדרים את פרוסות הבשר ברוטב ,
מתבלים במלח ופלפל שחור
מכניסים את הבצלים השלמים ואת ראש השום ומניחים עלי הטימין.
מבשלים על אש נמוכה מכוסה  כ- שעתיים או יותר עד שהבשר מתרכך.
אפשר גם בתנור .
באהבה נועם זיגדון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version