בורקס פיצה ילדים – נישנוש קל וטעים
מאת – מירי פיצ’חדזה
המרכיבים –
לבצק:
250 גרם גבינה לבנה 5%
גביע שמנת חמוצה
כפית מלח
350 גרם קמח תופח
כף סודה לשתיה
50 גרם חמאה מומסת
למילוי:
ממרח עגבניות/ רוטב עגבניות מרוסקות
פחית שימורי פטריות מסוננים
פחית שימורי תירס מסוננים
250 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
250 גרם גבינה צהובה מגוררת
2 כפות אורגנו
אופן ההכנה –
תחילה ניגש להכנת הבצק.
בקערה גדולה נשים את הגבינות עם החמאה, הסודה והמלח ונערבב.
אליהם נוסיף את הקמח, נערבב היטב ואף נלוש לבצק אחיד מספר דקות.
את הבצק נכסה ונעביר למנוחה לפחות לחצי שעה.
מקמחים את השיש ופותחים את הבצק.
מרדדים למלבן, מורחים את רוטב העגבניות ומפזרים מעל את הפטריות, התירס, הגבינות והאורגנו באופן שווה על כל הבצק.
מחממים תנור מראש ל180 מעלות.
את הבצק נגלגל לרולדה ונחתוך את הרולדה לעיגולים בעובי 4 ס”מ.
לאפיית הבורקס פיצה נשתמש בתבנית מאפין/קאפ קייק משומנת היטב.
נעביר כל בורקס לתוך התבנית ונאפה כחצי שעה לפחות עד השחמה קלה.
שיהיה בתאבון!
להזמנת תבניות סיליקון להכנת מאפים/קאפ קייקס ועוד מבחר מוצרים: