לחם שום וזעתר מטורף – לאירוח מרשים במיוחד
מאת – Ilana Buchris
המרכיבים –
קילו קמח לבן
כף גדושה שמרים יבשים
כף מלח
2 כפות סוכר
2 וחצי כוסות מים פושרים
1/4 כוס שמן זית
להברשה:
חצי כוס שמן זית
כף גדושה תבלין זעתר
כף שטוחה אבקת שום
מלח גס
אופן ההכנה –
במיקסר עם וו לישה נשים את כלל המרכיבים למעט המלח וחלק קטן מהמים ונתחיל ללוש הכל ביחד.
לאחר 2 דק נוסיף את המלח ונמשיך ללוש.
לאחר שהבצק מעט התגבש נשפוך בהדרגה את שאר המים.
לאחר מספר דק’ נעצור את המיקסר ונוודא שהבצק רך ונעים למגע.
נעביר את הבצק לכלי מתאים להתפחה ונתפיח שעה כאשר הבצק מכוסה כמובן.
לאחר שעה נחלק את הבצק ל- 12 כדורים שווים.
ניתן לכדורים מנוחה קצרה ונרדד כל כדור ללחם ונניח על תבנית עם נייר אפייה.
בשלב הזה ניתן לבצק מנוחה ותפיחה של עוד 20 דק’ לפחות ובנתיים נחמם תנור על 200 מעלות ונכין את תערובת ההברשה.
לפני הכנסה לתנור נבריש כל לחם במן זית ותבלינים ונכניס לתנור עד השחמה קלה.
בהצלחה!
להזמנת מברשת סיליקון לבישול ואפייה ועוד מבחר מוצרים: