קובה סלק פשוט מעדן!!
מתכון מאת אסתר
המרכיבים-
לבצק:
כוס ג’ריש/בורגול דק
2 כוסות סולת
מלח
מילוי –
בצל
חצי קילו בשר טחון
פלפל
מלח
פטרוזיליה
3 סלקים
מלח
כף רסק
פלפל שחור
מיץ מלימון
כפית סוכר
סלרי קצוץ
אופן ההכנה –
הבצק –
להשרות בורגול עם מים ומלח כמה דקות .
לאחר מכן להוסיף 2 כוסות סולת ומים לפי הצורך עד שנספג ומתערבב לבצק .לתת לו מנוחה של כחצי שעה .
למילוי –
לטגן בצל עד לשקוף ולהוסיף חצי קילו בשר טחון, פלפל ,מלח לפי הטעם .
לטגן עד שכל הנוזל מתאדה.
לאחר מכן לקצוץ פטרוזיליה ולהוסיף לאחר שמכבים את הגז ולערבב עם תבלינים.
לפתוח כדור לשטח ולמלא במלית לסגור ולכדרר . כך להכין את כולם .
למרק:
לחתוך סלק לקוביות להרתיח עד לריכוך לאחר מכן להוסיף סלרי , רסק, מלח פלפל שחור מיץ לימון או מלח לימון סוכר כמובן שהכל לפי טעמך.
לתת למרק לרתוח לזרוק את הכדורים על שזה צף לבשל כ- רבע שעה ומוכן ובתיאבון !!