טורט תפוזים עננים
במקום הקמח הרגיל מחלים בקמח תופח של פסח
ואם רוצים ללא גלוטן יש קמח ללא גלוטן כשר לפסח
המתכונים לפסח מאוכל של אמא
המרכיבים-
6 ביצים מופרדות
כוס וחצי סוכר
2 סוכר וניל
כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
כוס קוקוס או כוס קמח שקדים
2 וחצי כוסות קמח תופח לפסח (או קמח ללא גלוטן )
שקית אבקת אפייה
גרידה מ- 2 תפוזים
קורט מלח
אופן ההכנה –
בקערת מיקסר נקציף את החלבונים עם כוס סוכר עד לקצף יציב .
בקערה נוספת נקציף את החלמונים עם חצי כוס סוכר .
נוסיף את הנוזלים שמן ומיץ.
נוסיף וניל מלח וגרידה.
נערבב בקערה נוספת את הקמח עם הקוקוס ואבקת אפייה.
להוסיף את הקמחים לקערת החלמונים.
לערבב בעדינות .
לאחר מכן לקפל בתנועות עטיפה את החלבונים.
להעביר לתבנית אנודייז אנג’ל עם חור
קוטר 25 -26 או תבנית סבתא.
אפייה 180 מעלות 45-50 דקות