קטגוריות
Uncategorized

מתכון לפיתות פרנה לפסח ללא גלוטן

 

בצק שאפשר להכין ממנו גם לחמניות וגם פיתות פרנה מאותו בצק .

כשרות לפסח ללא גלוטן רכות וטעימות יצאו 🔥

שושנה גולן

המרכיבים

1 קוביה שמרים טריים כשרים לפסח
2 כפות סוכר
50  גרם מים פושרים

חצי קילו קמח מולינו ירוק כשר לפסח ללא גלוטן

500 מל מים

5 כפות שמן זית

כף שטוחה מלח

אופן ההכנה

שמרים סוכר ו 50 מל מים ,
לערבב בתוך קערת המיקסר ולהניח בצד למשך עשר דקות.
להוסיף  חבילה קמח מולינו ירוק כשר לפסח ועוד 500 מ” ל/ גרם מים פושרים ללוש, כשנוצר בצק להוסיף תוך כדי לישה 5 כפות שמן זית וכף אחת שטוחה מלח להמשיך ללוש במשך כ-5 דקות
לפיתות: לחמם תנור 240-250c

לחלק את הבצק ל- 10 יחידות לכדרר כל חתיכה ולשטח ידני או במערוך לפיתה עגולה, להניח על נייר אפיה מקומח מעט, להתפיח במשך 40 דקות, לאחר ההתפחה לאפות עד להשחמה.
לחמניות: להתפיח את הבצק למשך 60-70 דקות לאחר ההתפחה לחלק את הבצק ל 10-12 יחידות וליצור לחמניות להניח על נייר אפיה ולהתפיח במשך 30-40 דקות, לערבב חלמון ביצה עם כף שמן זית ולמרוח על הלחמניות לפזר שומשום או כל מה שאוהבים לאפות בחום 190-200c עד להשחמה😋

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version