בצק שאפשר להכין ממנו גם לחמניות וגם פיתות פרנה מאותו בצק .
כשרות לפסח ללא גלוטן רכות וטעימות יצאו 🔥
שושנה גולן
המרכיבים –
1 קוביה שמרים טריים כשרים לפסח
2 כפות סוכר
50 גרם מים פושרים
חצי קילו קמח מולינו ירוק כשר לפסח ללא גלוטן
500 מל מים
5 כפות שמן זית
כף שטוחה מלח
אופן ההכנה –
שמרים סוכר ו 50 מל מים ,
לערבב בתוך קערת המיקסר ולהניח בצד למשך עשר דקות.
להוסיף חבילה קמח מולינו ירוק כשר לפסח ועוד 500 מ” ל/ גרם מים פושרים ללוש, כשנוצר בצק להוסיף תוך כדי לישה 5 כפות שמן זית וכף אחת שטוחה מלח להמשיך ללוש במשך כ-5 דקות
לפיתות: לחמם תנור 240-250c
לחלק את הבצק ל- 10 יחידות לכדרר כל חתיכה ולשטח ידני או במערוך לפיתה עגולה, להניח על נייר אפיה מקומח מעט, להתפיח במשך 40 דקות, לאחר ההתפחה לאפות עד להשחמה.
לחמניות: להתפיח את הבצק למשך 60-70 דקות לאחר ההתפחה לחלק את הבצק ל 10-12 יחידות וליצור לחמניות להניח על נייר אפיה ולהתפיח במשך 30-40 דקות, לערבב חלמון ביצה עם כף שמן זית ולמרוח על הלחמניות לפזר שומשום או כל מה שאוהבים לאפות בחום 190-200c עד להשחמה😋