בשר ראש עם חומוס
המתכון מאת אילנית בניזרי
המרכיבים –
לבישול המקדים של הבשר:
קילו וחצי בשר ראש
5 עלי דפנה
1 כפית פלפל אנגלי
גזר קלוף
בצל שלם
גבעול כרפס
רבע כפית כורכום
מים עד לכיסוי
אופן ההכנה –
בישול הבשר – מניחים בסיר את הבשר ואת יתר המרכיבים,יוצקים את המים ומבשלים שעתיים על אש נמוכה.
כאשר הבשר מוכן מוציאים אותו מהסיר מצננים,מסירים שומן וחותכים לקוביות.
את נוזל הבישול מסננים ושומרים בצד,נשתמש בו לחלק השני של הבישול.
מרכיבים-
לרוטב:
2 כוסות חומוס מושרה לילה,מבושל חצי שעה ומסונן.
8 שיני שום פרוסות
גמבה אדומה פרוסה
2 פלפל חריף טרי אדום או ירוק
4 פלפל שאטה יבש
3 פלפל שושקה מתוק יבש
צרור כוסברה קצוצה
2 כפות גדושות פפריקה אדומה
כפית כורכום
כפית כמון
רבע כפית פלפל שחור גרוס
כף אבקת מרק עוף
נוזל הבישול המקדים (3 כוסות לערך)
אופן ההכנה-
בסיר רחב יוצקים את השמן ומטגנים את השום עם הפלפלים לדקה,מוסיפים את החומוס הכוסברה והתבלינים מערבבים ומוסיפים את חתיכות הבשר מטגנים עוד 2 דקות ויוצקים את נוזל הבישול של הבשר.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה שעה. מעטרים עם כוסברה לסיום .
בהצלחה אילנית ❤