עוגיות שושנים – כי אין יותר ישראלי מזה
ליום העצמאות
על פי מתכון של אריה רוזנשטוק
המרכיבים-
350 גרם קמח (2 וחצי כוסות מדידה )
200 גרם חמאה / מחמאה / נטורינה
שקית א.אפייה
3 חלמונים
ככוס מיץ תפוזים סחוט (או שמנת חמוצה )
לקרם –
3 חלבונים
150 גרם סוכר (3/4 כוס )
80 גרם פודינג וניל – חבילה
אופן ההכנה –
הכנת בצק –
לערבב חמאה וקמח א.אפייה עד לפירורים .
להוסיף חלמונים ואת מיץ התפוזים בהדרגה עד שחשים שהבצק רך ונעים.
לתת לבצק מנוחה קצרה או במקרר רבע שעה.
לחלק ל 3.
להקציף את החלבונים עם מעט מלח לאחר שהקצף מתחיל לעלות להוסיף את הסוכר עד שיציב .
לקפל פנימה את הפודינג .וניל עד שהכל מתערבב טוב.
לפתוח את הבצק על נייר אפייה דק מאוד למרוח מהקרם .
לחתוך לרצועות ולגלגל כל רצועה לשושנה .
או שיטה נוספת , לגלגל לכרוכית
ולעטוף עם הנייר להקפיא חצי שעה לפחות ואז לחתוך פרוסות בעובי של 2 ס”מ .
לאפות 180 מעלות עד הזהבה
בהצלחה