קטגוריות
עוגיות

עוגיות שושנים לעצמאות – כי אין יותר ישראלי מזה

דורית לנקרי

עוגיות שושנים – כי אין יותר ישראלי מזה

ליום העצמאות

על פי מתכון של אריה רוזנשטוק

המרכיבים- 

350 גרם קמח (2 וחצי כוסות מדידה )
200 גרם חמאה / מחמאה / נטורינה
שקית  א.אפייה
3 חלמונים
 ככוס מיץ תפוזים סחוט (או שמנת חמוצה )
לקרם –
3 חלבונים
150 גרם סוכר (3/4 כוס )
80 גרם פודינג וניל – חבילה
אופן ההכנה –
הכנת בצק –
לערבב חמאה וקמח א.אפייה עד לפירורים .
להוסיף חלמונים ואת מיץ התפוזים בהדרגה עד שחשים שהבצק רך ונעים.
לתת לבצק מנוחה קצרה או במקרר רבע שעה.
לחלק ל 3.
להקציף את החלבונים עם מעט מלח לאחר שהקצף מתחיל לעלות להוסיף את הסוכר עד שיציב .
לקפל פנימה את הפודינג .וניל עד שהכל מתערבב טוב.
לפתוח את הבצק על נייר אפייה דק מאוד למרוח מהקרם .
לחתוך לרצועות ולגלגל כל רצועה לשושנה .
או שיטה נוספת , לגלגל לכרוכית
ולעטוף עם הנייר להקפיא חצי שעה לפחות  ואז לחתוך פרוסות בעובי של 2 ס”מ .
לאפות 180 מעלות עד הזהבה
בהצלחה

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version