קנלוני גבינות ברוטב “רוזה” מהמצרכים שהיו בבית… יצא מעולה !!! לחג שבועות, כדאי לשמור את המתכון
קנלוני גבינות ברוטב רוזה – Linda Amgar Langenauer
תנור מחומם ל-190 מעלות, למדוד כמויות בכוס של 200 מ”ל
המרכיבים-
13 צינורות קנלוני
מלית גבינות –
מיכל וחצי קוטג’
כוס וחצי מוצרלה מגוררת
מלח ופלפל לפי הטעם
ביצה טרופה
רוטב רוזה –
1 רסק עגבניות
כפית שום כתוש
כף חמאה
כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
כפית פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
כפית סוכר
חצי כפית כמון
חצי כפית כרכום
1/2 כוס מים רותחים (100 מ”ל)
מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)
חופן מוצרלה מגוררת לפיזור מעל
אופן ההכנה –
מתחילים עם הרוטב –
שמים בסיר את הרסק, השום, התבלינים והחמאה ומערבבים על להבה בינונית עד שהחמאה נמסה, מוסיפים מים רותחים ומביאים לרתיחה, מוסיפים שמנת ומבשלים תוך עירבוב עד שהכל רותח ומבעבע ומכבים להבה.
למלית –
מערבבים את כל חומרי המלית מעבירים לשקית זילוף עושים בקצה חור בינוני ומזלפים מלית לתוך הקנלוני, אפשר לוותר על השקית ובסבלנות למלא בעזרת כפית,
למלא משני הצדדים עד שהקנלוני מלא לחלוטין, להניח בשכבה אחת בתבנית לא גדולה, לצקת מעל הכל את הרוטב ,
לפזר עוד מוצרלה, לכסות בנייר כסף ולאפות 35 דקות, להוריד את הנייר כסף ולאפות 10-15 דקות עד שהגבינה מזהיבה.