קטגוריות
חלבי עוגות

עוגת דודבנים מהירה קלה ומנצחת

נירית קיקו

היא בחושה וקלה

בדיוק לעונה

תגלענו כמה דובדבנים טריים ותכינו אותה

 

עוגת דובדבנים בחושה

עוגה בחושה קלה להכנה רכה וטעימה אפשר גם להחליף לשזיפים, אוכמניות , אפרסקים ועוד..

המרכיבים
100 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים
גביע שמנת חמוצה או יוגורט
כוס וחצי קמח
חצי שקית אבקת אפייה
קמצוץ מלח

200 גרם דובדבנים מגולענים וחצויים

אופן ההכנה
מקרימים את החמאה עם הסוכר בקערת המיקסר  לקבלת תערובת אחידה מוסיפים את הביצים אחת אחת (לא מוסיפים את הביצה הבאה לפני שהקודמת נטמעה בתערובת)
מתחילים להוסיף את הקמח והשמנת לסירוגין מתחילים עם הקמח כשליש כמות אח”כ את השמנת מחצית הכמות שוב שליש קמח ומחצית השמנת ובסוף את הקמח עם אבקת האפייה ולבסוף המלח .
מפזרים מעט קמח על הדובדבנים ומערבבים (למנוע שקיעת הדובדבנים לתחתית ) ומוסיפים אותם לתערובת העוגה מערבבים בעדינות ומעבירים לתבנית משומנת היטב עם חמאה רכה (אני השתמשתי בפיירקס אובלי קטן הכמות מתאימה לתבנית עגולה 24 )
אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-45 דקות עד שקיסם יוצא יבש .

בהצלחה ♥️

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version