אורז ירוק חמצמץ וטעים מהמטבח הכורדי
המרכיבים-
חבילה גדולה של תרד (אפשר גם מנגולד ירוק)
2 בצלים
4 גבעולי סלרי עלים
2 שיני שום כתוש
2 כוסות אורז
3 כוסות מים
מיץ מ-2 לימונים
גרידה מלימון
פלפל שחור
מלח
מעט כורכום
אופן ההכנה –
מטגנים בסיר את הבצל ואחר כך מוסיפים את הסלרי הקצוץ ותרד קצוץ.
מאדים עד שהנפח יורד לגמרי.
מוסיפים תבלינים ,ושום.
מוסיפים את האורז ומערבבים מוסיפים מים .
לאחר שרותח מבשלים על אש נמוכה מכוסה עד שהנוזלים מתאדים .
בתאבון