עוגיות פיסטוק ושקדים לנשנוש בשבת.
המתכון מאת צביה אורן
זה פרווה
כשר לפסח
המרכיבים –
150 גרם שקדים טחונים מולבנים או קמח שקדים
150 גרם פיסטוק טחון דק
1/2 כוס סוכר
2 חלבונים
כפית תמצית וניל
קורט מלח
לציפוי אבקת סוכר
אופן ההכנה –
מערבבים ביחד בקערה את השקדים הטחונים והפיסטוקים הטחונים.
טורפים בנפרד את החלבונים עם סוכר קורט מלח.( במטרפה ),
עד שמתקבלת תערובת מלאת בועות.
מעבירים לקערה בו נמצאים השקדים הטחונים והפיסטוק הטחון
מערבבים היטב עד קבלת בצק אחיד.
יוצרים כדורים,
מכינים צלחת עם סוכר
וצלחת עם אבקת סוכר
מגלגלים כל כדור תחילה בסוכר ולאחר מכן באבקת סוכר
מניחים בתבנית מרופדת נייר אפיה
אופים כ15-20 דקות עד שנסדקות לא יותר שלא יתייבשו.
150 מעלות.