קטגוריות
חגים עוף ראש השנה

מתכון לעוף ברוטב שזיפים טעים ומיוחד לחג ולשבת

 

 

אילנית כרבי
עוף ברוטב שזיפים- אילנית כרבי
התבשיל הזה מתאים לכל שבת וחג
אין אחד שלא אוהב
מתכון לעוף ברוטב שזיפים טעים ומיוחד לחג ולשבת
המרכיבים-
10 שוקיים או חלקי כרעיים
2 כפות רוטב שזיפים (יש לקנות בסופר)
(אם לא השגתם שימו ריבת שזיפים או 5-6 שזיפים מיובשים)
כפית תבלין פילדלפיה(פפריקה ,שום, תימין יבש)
פפריקה מעושנת
שומשום לבן ושחור
מלח גס
פלפל שחור
סילאן
רוזמרין או טימין
כוסברה טרייה/פטרוזיליה /שמיר
אופן הכנה –
ננקה, נשטוף ונסנן איזה חלקי עוף שרוצים.
בקערה נערבב כל התבלינים עם הרטבים,
נסדר את חלקי העוף בסיר מותאם לתנור, נשפוך את הרוטב מעל.
נפזר שומשום לבן ושחור, מעט רוזמרין , מלח גס, פלפל שחור גרוס ומעט סילאן.
נוסיף מהצד ככוס ( או קצת יותר) של מים רותחים נכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות
ללא מכסה ולאחר חצי שעה ננמיך את החום ל 160( טיפ של אילנית בניזרי) עד שהעוף מוכן.
נוציא ונפזר כוסברה טרייה.
בתאבון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version