מקרוט/מקרוד תמרים של אמא שלי האלופה
מאת יעל ששון
המרכיבים-
קילו סולת
כוס שמן
כוס מים
1/2 כוס סוכר
1 אפיה
קליפת תפוז מגורדת
מעט תמצית שקדים
מלית – תמרים בוואקום ללא חרצנים
רבע כפית חררצ/ או כפית קינמון
אופן ההכנה –
המלית: לשים במחבת חבילת תמרים, מעט שמן וחררצ׳ (תבלין)
לגלגל כדורים קטנים למילוי .
הבצק –
ללוש לבצק רך.
להכין כדורים מהבצק כמו לקובה .
בכל כדור למלא את המלית- כמו שממלאים קובה.
להכין צורה עגולה ולשטח.
ולסמן למעלה עם סכין ( כמו סולם)
לסדר בתבנית אפיה משומנת ולהכניס לתנור.
לאחר שנאפו לטבול אותם בדבש ולפזר מעל שומשום+סוכריות צבעוניות.
הכנת הדבש- לבשל
קילו סוכר
חצי לימון סחוט
מים שיכסה את הסוכר בס״מ
3-2 טיפות מי זר (או מי ורדים)
ואת הלימון הסחוט להכניס לסיר.
לתת לזה לרתוח עד שיהיה בועות
כשמתחיל להסמיך לכבות את הגז.
אפשר להוסיף קצת דבש לראש השנה .