מוקפץ חזה עוף עם הירקות
מתכון גלית בן אהרון
מצרכים –
חצי קילו חזה עוף חתוך לפרוסות דקות.
לערבב עם –
כף קורנפלור
כף סויה רגילה
וכף סויה מתוקה טריאקי
חצי כפית ס.לשתיה
ירקות –
כרוב
אדום ולבן
ג’ינג’ר
גזר
חופן תירס
פטריות
ברוקולי
גמבה
שום
רוטב סויה
שמן שומשום
רוטב טריאקי
כף סוכר
אופן הכנה –
חזה עוף חותכים לרצועות
ומערבבים עם סויה ,קורנפלור, סודה לשתיה ומעט שמן שומשום לשים לפחות שעה וחצי – במקרר.
לפני שמתחילים להכין מוקפץ צריך להכין את הכל מראש. לחתוך הכל לרצועות
הירקות- ג’ינג’ר קצוץ, שום קצוץ,כרוב אדום,כרוב לבן,גזר,תירס לבן,פטריות,ברוקולי,גמבות כל הצבעים.
עדיף להשתמש בווק איכותי
להשתמש בשמן ניטרלי + שמן שומשום.
רוטבים –
4 כפות סויה רגילה
4 כפות טריאקי
מעט שמן שומשום
רבע כוס מים
כף סוכר חום
ומעט קונפלור לערבבב הכל עד שמתאחד.
נודלס ביצים/ או פרפדלה /אטריות אודון – לבשל מראש שיהיה מוכן.
לוקחים ווק טוב מוסיפים מעט שמן
מוסיפים את העוף מטגנים כמה דקות ומוציאים.
מתחילים להוסיף את הירקות
שום,ג’ינג’ר ואת כל גמבות, כרוב ואת כל השאר הירקות… מקפיצים הכל כמה דקות.
מוסיפים את הרוטב, עוף, את האטריות ואת הרוטב מקפיצים עד שהכל מוכן על אש גבוהה. לבסוף אפשר לקשט עם בצל ירוק ובוטנים.