זוהי עוגת הדבש האהובה עליי לחגים!
האורחים שלי משתגעים עליה!
המרכיבים-
1/2 כוס חמאה רכה (100 גר’)
5 ביצים
3/4 כוס סוכר
תמצית וניל 3/4 כפית
אבקת אפייה 3/4 כפית
3/4 כוס + 2 כפות קמח
תוספת רוטב טופי –
1/2 כוס חמאה
1/4 כוס סוכר
1/3 כוס דבש
1/2 כוס שקדים פרוסים
אופן ההכנה –
משמנים תבנית עגולה 20-22 ומרפדים את התחתית בנייר אפייה.
בקערה נערבב את הקמח ואבקת אפייה יחד.
בקערה מיקסר וו גיטרה מקציפים חמאה וסוכר עד להקרמה.
בקערה קטנה לטרוף ביצים ווניל ולהוסיף לתערובת החמאה .
ןאז להוסיף את הקמח .
מערבבים בעדינות. לא יותר מדי.
יוצקים לתבנית.
אופים 180 מעלות כחצי שעה או עד שהעוגה יציבה.
בינתיים מכינים את הציפוי. – ממסים את החמאה על אש בינונית. מוסיפים את הסוכר, דבש וקינמון.
מבשלים ומערבבים כל הזמן. זה ייקח בערך 5 דקות.
מוסיפים את השקדים בעדינות.
כשהעוגה יוצאת מהתנור. יוצקים את קרמל הציפוי מיד על העוגה.
להחזיר את העוגה לתנור ולאפות עוד 10 דקות,