כולן מחפשות בקדחתנות את עוגת התפוחים המנצחת לחגים.
ואני אומרת לכן: תפסיקו לחפש!
כאן,
מתחת לאף יש את המתכון הקלאסי הכי מופלא בעולם: לטעמי – עוגת התפוחים הטובה ביותר בעולם [והכנתי המון עוגות תפוחים] – שאני חוזרת אליה תמיד!
נירה שויאר, מהספר הנצחי “עוגות לכל עת”
עוגת תופין תפוחים נירה שויאר – שלוש שכבות: בצק פריך, תפוחים, טורט.
מאת – רחלי ויסמן
תבנית קפיצית מספר 26. תחתית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת.
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
המרכיבים-
למלית התפוחים:
אפשר להכין גם עם שזיפים או אפרסקים
1 ק”ג תפוחי עץ ירוקים מסוג גרני סמיט.
1/2 כוס סוכר [ או סוכר חום]
1 כפית קינמון
1 כף קליפת לימון מגוררת
2 כפות מיץ לימון
1/4 כפית מלח
לתחתית בצק פריך-
1/4 1 כוסות קמח
1/4 כוס סוכר
1 חלמון [לשמור את החלבון ולהוסיף אח”כ לטורט]
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קליפת לימון מגורדת
1/4 כפית מלח
2-3 כפות מים/חלב קרים – לפי הצורך
לטורט-
3 חלבונים + החלבון שנשאר מהתחתית.
1/2 כוס סוכר
3 חלמונים
1/2 כוס קמח
1 כפית גרידת לימון
אופן ההכנה –
מתחילים בהכנת התפוחים:
להוציא את הליבה והגרעינים מהתפוחים.
לחתוך לפרוסות דקות או לקוביות או לרסק על פומפיה גסה.
להניח את התפוחים במסננת מעל קערה.
לשפוך עליהם את הסוכר + הקינמון + המלח + גרידת הלימון + מיץ הלימון ולערבב.
התפוחים יגירו נוזלים. לא לזרוק את הנוזלים! אני שופכת אותם על העוגה המוכנה בסיום האפייה.
תחתית בצק פריך:
אני מכינה את הבצק במעבד מזון. אפשר גם במיקסר עם וו גיטרה.
לעבד את החמאה עם הקמח והסוכר לפירורים.
להוסיף 1 חלמון + תמצית וניל + מלח + קליפת לימון מגורדת.
לשטח את הבצק על התחתית של תבנית האפייה.
להכניס למקרר עד שמכינים את שאר חלקי העוגה.
לטורט: בקערת המיקסר עם המקצף.
3 חלבונים + החלבון שנשאר מהתחתית.
1/2 כוס סוכר
3 חלמונים
1/2 כוס קמח
1 כפית גרידת לימון
להקציף את החלבונים בקערת המיקסר, כאשר מתחיל להיווצר קצף, להוסיף את הסוכר בשתיים-שלוש פעמים
ולהמשיך להקציף עד אשר נוצר קצף גמיש.
לבחוש בקערית את החלמונים + גרידת הלימון לתערובת אחידה.
להוריד את מהירות המיקסר ולהוסיף בעדינות לקצף החלבונים
להוסיף את הקמח לקצף בשתי פעמים ולאחר כל פעם לערבב עד אשר הקמח נבלע בתערובת.
להוציא את התבנית עם הבצק מהמקרר.
לפזר מעל את תערובת התפוחים.
לשפוך את בצק הטורט מעל תערובת התפוחים בתבנית וליישר.
לאפות בחום בינוני של 180 מעלות כ 55-65 דקות.
אם רואים שהבצק העליון משחים מהר מדי, לכסות את התבנית בדף נייר אפייה.
העוגה מוכנה, כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
להוציא את העוגה מהתנור. להניח את התבנית על רשת צינון. לא לשחרר לפני שהעוגה התקררה לגמרי.
אני שופכת מעל העוגה החמה את הנוזלים שנשארו מהתפוחים.
אפשר לזרות עליה אבקת סוכר.