מתכון לעוגת סולת של החגים
טבולה בסירופ דבש
רחל עטיה
המרכיבים–
קילו סולת
אבקת אפייה
סוכר וניל
גרדת לימון
ותפוז
כמה טיפות מי זהר או תמצית שקדים
כל המדידות בכוס חד פעמי חם
כוס שמן
2 וחצי כוסות מיץ תפוזים סחוט
חופן צימוקים
אופן ההכנה –
לשים בקערה גדולה ולערבב את כל המרכיבים לפי הסדר .
כשהתערובת חלקה
לשטח אותה על תבנית אפייה מלבנית .
לחרוץ בסכין צורת ריבועים או מעוינים בכל ריבוע או מעוין לנעוץ שקד או אגוז
להכניס לתנור חם 175 מעלות כשעה
בסיר נפרד לבשל סירופ:
2 כוסות סוכר
3 כוסות מים
מיץ לימון אחד סחוט
עלה גרניום / עטרה
מקל קנמון
קליפת לימון ותפוז לבשל עד הסמכה לאחר האפייה לצנן את העוגה לעבור שוב בסכין על החריצים לשפוך את הסירופ מעל העוגה לאחר שהסירופ נספג לפזר שומשום או שומשום קלוי בהצלחה רחל עטיה
אפשר לחלק ל-2 את הבצק לשטח חלק אחד על התבנית למרוח ממרח תמרים או תמרים בואקום מעל לשטח את החלק השני של הבצק, לחרוץ בסכין ריבועים או מעוינים לנעוץ בכל ריבוע שקד או אגוז ולתנור