סופ”ש נפלא לכולם
עוגת שמרים ומרנג קפה
עוגה קלה ומיוחדת…
קבלו ושתפו באהבה את העוגה סופר
הטעימה הזאת
מאת מירי פיצ’חדזה
המרכיבים-
תבנית 26
לבצק –
250 גר’ חמאה לפרווה מחמאה
1/2 קילו קמח ואולי עוד 1/2 כוס
10 גר’ שמרים יבשים
5 חלמונים (חלמון 1 למריחה מעל הבצק)
1/2 כוס סוכר
2 סוכר וניל
1/2 כוס חלב אפשרי גם מים לפרווה
כף גדושה פודינג וניל עושה נפלאות לבצק…
קורט מלח
למרנג
5 חלבונים
1/2 1 כוס סוכר
2 כפות נס קפה
1 כוס אגוזים קצוצים מה שאוהבים
אופן ההכנה –
מחממים בקערה את חלב במיקרו מוצאים
מוסיפים את החמאה שתימס בתוך החלב,
בקערה נפרדת מנפים את קמח השמרים הסוכר מערבבים ויוצרים גומה ,ויוצקים את החלב עם החמאה,מוסיפים את החלמונים ואת הסוכר הוניל.
מוסיפים את הפודינג והמלח ולשים לבצק נעים ונדבק מעט כ 5 דק ,אני לשה ביד,
אפשר גם במיקסר אם הבצק דביק מאוד מוסיפים עוד קמח מתפיחים כשעה בחום הזה הבצק תופח מהר .
אחרי ההתפחה מחלקים את הבצק ל4
יוצרים כדורים ומניחים בצד לכ1/2 שעה
בנתיים מקציפים את החלבונים לקצף יציב מוסיפים את הסוכר ואת הנס קפה ,
משמנים תבנית ומרפדים בנייר אפיה גם את הצדדים .
מחממים תנור ל160 מע’
מרדדים כל כדור לגודל של התבנית
ומתחילים בהרכבה שכבה ראשונה בצק
ומעל מורחים את המרנג מפזרים מעל מעט מהאגוזים , ושוב בצק ,מרנג, אגוזים ככה כל שלוש השכבות, שכבה אחרונה בצק,
לוחצים מעט עם הידיים על השכבה האחרונה להידוק השכבות ,
מורחים מעל חלמון ביצה , ואופים כ50 דק’
בהצלחה ובתאבון