קטגוריות
חלבי עוגות

עוגת נפוליאון של פעם עם קרם וניל מבושל

 

חני קונאשוילי
נפוליאון
קרם וניל מבושל
הכי פשוט וטעים- עוגה של פעם
מתכון מאת – חני קונאשוילי 
המרכיבים-
חבילה בצק עלים
לקרם-
500 מיל חלב
כפית תמצית וניל
4 חלמונים
כוס סוכר חד פעמי קר
שקית  סוכר וניל
כפית תמצית וניל
3 כפות קמח
30 גרם חמאה
אופן ההכנה –
בצק עלים מופשר במקרר
לפתוח את כל הבצק על השיש.
לפרוס ל 3 מנות שוות.
להשאיר חתיכה קטנה לפירורים.
להניח על נייר אפיה.
לפזר סוכר מעל.
להניח עוד נייר אפיה ומעל תבנית.
לאפות ב200 מעלות להזהבה.
מלאה.
לקרר היטב.
לקרם מבושל:
לשים בסיר קטן על האש
500 מיל חלב
כפית תמצית וניל
עד חימום סף רתיחה.
בינתיים
לערבב בקערה 4 חלמונים
כוס סוכר חד פעמי קר
1 סוכר וניל
כפית תמצית וניל
3 כפות קמח
לערבב היטב עם מטרפה ידנית.
להוסיף כ5 כפות מהחלב החם לערבב היטב.
להוסיף עוד 5 כפות מהחלב החם לערבב היטב.
להחזיר את החלמונים לחלב.
לשים שוב על האש ולבשל תוך כדי עירבוב.
***לא לעזוב כי זה נדבק****
עד שנוצרות בועות זה לוקח כמה דקות.
להוריד מהאש.
להוסיף 30 גרם חמאה
לערבב היטב.
לשים ניילון נצמד שייגע בקרם אחרת יווצר לנו קרום.
להביא לטמפרטורת חדר.
לשים קרם על כל חתיכות בצק העלים.
גם מלמעלה למרוח מעט ולפזר שבבים של בצק מפורר.
לשמור על מגש ללא מכסה עד התייצבות הקרם.
בהצלחה חני

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version