שמרים זה אהבה❣️
ממולא בריבה ושקדים
מתוקים לשבת
או קרם וניל
(מתכון לקרם בסוף למטה )
חני קונאשוילי
המרכיבים-
קילו קמח
2 וחצי כפות שמרים יבשים.
3 ביצים
200 גרם חמאה רכה מאוד או מחמאה לפרווה.
כוס סוכר
חצי כוס שמן
כף וחצי תמצית וניל
2 כוסות מים פושרים.
במידת הצורך.
רבע כפית מלח בסוף
אופן הכנה-
לערבב קמח ושמרים.
להוסיף סוכר ביצים וניל
וכוס וחצי מים פושרים.
לערבל כמה דקות.
להוסיף את המים
בהדרגה .
להוסיף כל פעם קצת
להוסיף מלח .
להוסיף את החמאה והשמן ולערבל בערך 10 דקות על מהירות נמוכה.
הבצק צריך להיות חלק וגמיש לא דביק.
לשמן את היד ולעגל את הבצק בקערה לשמן מעט מלמעלה ובדפנות.
לעטוף בשקית .
להתפיח להכפלה.
להוריד נפח בעדינות
להוריד על משטח מקומח/משומן קלות
לחלק ל כדורים.
לעגל יפה.
מקילו קמח עשיתי 12 מאפים עם ריבה.
12 מאפים עם קרם וניל.
ו10 קרואסון עם אצבעות שוקולד נוטלה
אפשר לחלק ל4 ולעשות עוגות קראנץ’ או כל מה שתירצו.
לשים על נייר אפיה.
במרווחים.
להתפיח 30 דקות.
אחרי התפחה להבריש בביצה +כפית מים+כפית סוכר.
לפזר מעל שקדים אפשר שומשום.
לאפות ב 170 מעלות להזהבה.
איך שהם יוצאים להבריש בסירופ קר.
סירופ:
כוס מים
חצי כוס סוכר
2 סוכר וניל
להביא לרתיחה לבשל כמה דקות לקרר היטב.
אפשר למלא במה שרוצים כמובן. או לאפות כעוגות
בהצלחה חני❤
קרם וניל –
לחמם בסיר
כוס חלב
חצי כוס שמנת מתוקה
כפית מחית וניל
5 כפות סוכר
בקערה לערבב חצי כוס חלב + 5 כפות קורנפלור שטוחות להמיס ולהוסיף 2 ביצים .
לערבב טוב טוב ולשלב בהשוואת טמפרטורה לתוך החלב שהתחמם קצת.
לערבב עד ליצירת קרם .
לקרר ולמלא את העוגות .
