הכנת בייגלה מקמח כוסמין מלא היא תמיד אופציה בריאה יותר מקמח לבן רגיל תנסו !
דיקלה
המרכיבים-
קילו קמח כוסמין מלא (הכנתי מ – 80 אחוז)
אפשר להכין מקמח רגיל או לערבב חצי חצי
כף שמרים
2 כפות סוכר
3-4 כוסות מים
שליש כוס שמן זית
כף מלח
אופן ההכנה –
ללוש היטב במיקסר את כל החומרים כעשר דקות כאשר את המים נוסיף בהדרגה .
בסוף להוסיף שמן זית לקראת הסוף ועוד לישה
הבצק צריך להיות מוצק
הכוונה לא דביק ולא רך מדי שישמר בצורה.
התפחה כשעה להכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק לכדורים של 120 גר (ככה אני עשיתי )
אני רידדתי כל כדור למלבן , גלגלתי לרולדה ואז סגרתי לבייגל.
אח״כ ממלאים
סיר עם מים כף סודה לשתייה
וכף סילאן.
מרתיחים.
זורקת את הבייגלים למים לדקה שתיים
ואז מעבירה לתוך צלחת עם תערובת לבייגל (שומשום, קצח,זרעי פשתן )
ואז לתבנית תנור
אפייה
200 מעלות עד להשחמה יפה
