זו ריבה שמכינים בחורף והיא טעימה במיוחד
תפוזים סינים יש בכל הגינות לפעמים גם בגינות ציבוריות
המרכיבים-
1ק”ג תפוז סיני
1ק”ג סוכר
1 מקל וניל או 2 שקיות סוכר וניל
2 כוסות מים
לימון סחוט
אופן ההכנה-
שוטפים את התפוזים היטב ומעבירים לסיר,
ממלאים במים חשוב שהתפוזים לא יהיו אחד על השני אני עושה כל קילו בסיר נפרד .
מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה .
ממשיכים לבשל כ 10 דקות.
התפוזים מתרככים מעט, מוסיפים את הסוכר והוניל
וממשיכים לבשל עוד 30 דקות נוספות כשהסיר מכוסה.
דואגים לערבב תוך כדי בישול בעדינות
לאחר 30 דקות מסירים את המכסה,
מוסיפים לימון סחוט וממשיכים לבשל.
עוד 20 דקות הריבה מוכנה כאשר הנוזל סמיך ומעט דביק .
מצננים.
החרצנים וקליפות ההדר מכילים פקטין,
התורם להקרשת הריבה
בהצלחה
