איך לתבל סטייק פרגיות צביה אורן אפשר לצלות בתנור או על מנגל המרכיבים- קילו של פרגיות נקיות ושטופות היטב. הכנת המרינדה- 1/3 כוס רוטב טריאקי 1/4 כוס רוטב צ’ילי מתוק או לאוהבים חריף 1/4 כוס שמן זית 2 שיני שום כתושות פלפל שחור, מלח אופן ההכנה – מכינים מרינדה , מכניסים את הסטייקים […]
מאפינס אוכמניות🫐 בחושה וקלה לאמצע השבוע❤️ המרכיבים- חצי כוס שמן /100 גרם חמאה מומסת. חצי כוס סוכר 2 ביצים 1סוכר וניל כפית תמצית וניל 1שמנת חמוצה 2 כוסות קמח אבקת אפיה. חצי כפית סודה לשתיה אופן ההכנה – לערבב בקערה מרכיבים לפי הסדר בעדינות לא לבחוש יותר מידי. לשים כוס אוכמניות בעיסה ולערבב בעדינות. […]
אימרולי חצ’פורי מהיר במחבת
אימרולי חצ’פורי במחבת ללא התפחה עם מלא ללא שמרים והתפחה 6 יחידות. המרכיבים- 500 גרם קמח 1שמנת חמוצה/יוגורט/אשל חצי כפית אבקת סודה לשתיה 1 אבקת אפיה 1 ביצה 5 כפות שמן כף סוכר כפית מלח. אופן הכנה- לשים בקערה קמח לערבב. להוסיף סוכר סודה אבקת אפיה שמנת וביצה. להתחיל ללוש להוסיף 5 כפות […]
מתכון מנצח למופלטה שאף פעם לא מאכזבת. המרכיבים- ק”ג קמח כף שמרים יבשים כף סוכר כפית מלח כ 3 ורבע כוסות מים פושרים לתבנית – כוס וחצי שמן לשים בתבנית שטוחה. אופן ההכנה- שמים בקערה את היבשים קודם את השמרים ומסביב מלח. עושים גומה ושופכים את המים לאט לאט וללוש את הבצק בערך 7 […]
עוגיות מרציפן תוצרת בית
מרציפן תוצרת בית המתכון של שרה יוסף המרכיבים – 2 כוסות קמח שקדים בכוס פעמי קר 200 מ”ל 1/2 כוס אבקת סוכר מעט תמצית שקדים 2 כפות מיץ לימון אופן ההכנה – לשים במעבד מזון את השקדים להוסיף אבקת סוכר ולהמשיך לטחון דקה בערך להוסיף תמצית שקדים ומיץ לימון ולערבב עם היד, אם יוצא […]
איך מכינים ג’אבן למימונה
מתכון לג’בן לכבוד המימונה מאת נטלי משה מזרחי המרכיבים – 1 ק’ג סוכר 2 כוסות מים כף מיץ לימון 3 חלבונים. אגוזי מלך קצוצים אופן הכנה- שמים בסיר 2 כוסות מים וקילו הסוכר ומבשלים יחד כ 20 דקות עד שהסירופ בצבע זהוב. מוסיפים כף מיץ לימון מבשלים יחד עוד כ-5 עד 10 […]
עוגת תפוזים שקדים קלה וטעימה ללא גלוטן המתכון של יפעת רגב הכינה מאיה המוכשרת המרכיבים- 6 ביצים להפריד כוס סוכר חצי כוס מיץ תפוזים חצי כוס שמן גרידה של התפוז כוס קמח שקדים כוס קוקוס כוס קורנפלור או קמח תפוחי אדמה שקית אבקת אפייה אופן ההכנה – מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב […]
בשר ראש עם חומוס המתכון מאת אילנית בניזרי המרכיבים – לבישול המקדים של הבשר: קילו וחצי בשר ראש 5 עלי דפנה 1 כפית פלפל אנגלי גזר קלוף בצל שלם גבעול כרפס רבע כפית כורכום מים עד לכיסוי אופן ההכנה – בישול הבשר – מניחים בסיר את הבשר ואת יתר המרכיבים,יוצקים את המים ומבשלים שעתיים […]
עוף ממולא חגיגי לשבת וחג – עוף ממולא באורז וירק מאת – יפה דודיאן המרכיבים – עוף שלם לתיבול העוף: כף תבלין גריל עוף כף פפריקה מתוקה כף דבש כפית מלח כפית פלפל שחור למילוי: כוס אורז מסוג יסמין צרור כוסברה קצוצה חופן שמיר קצוץ כפית כמון כפית כורכום כפית מלח ופלפל שחור 2 כפות […]
נאגטס כמו במקדונלדס אחרי אין ספור ניסיונות המתכון הזה מנצח ובגדול לילדים זה טעים ואני רגועה שזה הוכן בבית תנסו ולא תתאכזבו נאגטס /יפעת ימיני המרכיבים- חצי קילו חזה עוף( טחון) או חזה עוף חתוך לקוביות קטנות מלח, פלפל שחור לבלילה: כוס וחצי קמח (בפסח קמח ללא גלוטן ) כוס בירה לבנה (בפסח כוס […]