קטגוריות
הבלוג של יובל חגים עוגות עוגות פרווה ראש השנה

מתכון לעוגת התפוחים של אמא

המתכון  הכי טעים לעוגת תפוחים והוא המתכון של אימי

בצק פריך תפוחים וקרמבל – עוגת תפוחים היסטרית !

יובל

תבנית מלבנית  20/30 שאותה נשמן בחמאה

מרכיבים-

בצק-

200 גר’ חמאה

4 כפות סוכר

ביצה

כפית ת. וניל

2 ורבע כוסות קמח

חצי כפית אבקת אפיה

קורט מלח

מילוי תפוחים

קילו וחצי תפוחים – גראני סמיט או זהוב

1/2 כוס סוכר

2 כפות מיץ לימון

כפית קינמון

גרידת לימון טרי

כף קמח

2 כפות פירורי לחם לבנים

אופן הכנה –

נפעיל מיקסר עם וו גיטרה את כל מצרכים הבצק עד שנקבל בצק אחיד.

נרדד הבצק על נייר אפייה לעובי דק וגדול יותר מהתבנית ונעביר עם הנייר לתבנית – נחתוך את השאריות של הבצק מהצדדים הם ישמשו אותנו לשכבה העליונה. נכניס התבנית בינתיים למקרר.

את השאריות של הבצק להכניס לפריזר.

נקלף ונחתוך תפוחים לקוביות.

נחמם בסיר את התפוחים מיץ לימון עם הסוכר ונבשל 10 דקות.

נסנן מעט ונערבב עם הקמח,גרידת לימון וניל וקינמון.

נפזר פירורי לחם על הבצק ונעביר את התפוחים מעל.

את הבצק הנותר נגרד בעזרת פומפיה מעל התפוחים נפזר מעט קינמון מעל הכל.

נכניס לאפייה שעה 180 מעלות

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version