קטגוריות
Uncategorized

עוגת פרג רכה ועסיסית עשירה באגוזים

גילה כהן-אבני
עוגת פרג מעולה,
לפי מתכון של ישראלה אזולאי המדהימהובקלי קלות..
עוגת פרג של ישראלה אזולאי
מרכיבים-
4 ביצים
11/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
כוס קמח
שקית אבקת אפיה
2 סוכר וניל
כוס קוקוס
כוס פרג טרי טחון
גילה – הוספתי ליבשים: גרידת לימון, אגוזים שבורים (אפשר גם צימוקים בהירים קטנים)
כוס מיץ תפוזים/שמנת של פעם
אופן הכנה –
מקציפים ביצים עם סוכר,מוסיפים בזרזיף השמן.
מוסיפים לקערת הביצים את היבשים לסירוגין עם כוס מיץ תפוזים, מערבבים היטב. מעבירים ל- 2 תבניות אינגליש מאורכות.
אופים בתנור חם כ-25 דק’ ב-180 מעלות, כשהעוגה מתקררת בוזקים אבקת סוכר.…או מצפים בגאנש טוב
ציפוי:
1/2 מיכל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
*ממיסים יחד ומוזגים (אפשר במיקרו כ-דקה)
ציפוי נוסף 3/4 כוס מים – נותנים בקלחת ומוסיפים
4 כפות סוכר
* מערבבים וממיסים, מוסיפים (הסוכר נמס מהר יותר במים)
50 גרם שוקולד מריר
4 כפות קקאו
כפית נס קפה
*מערבבים יחד עד להמסה חלקה, ומכבים להבה.
מוסיפים: קוביות של 1/3 נטורינה או חמאה, בוחשים ומוזגים על העוגה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version