קטגוריות
חגים חלבי ראש השנה

לחמניות רכות במירקם בריוש

אריאלה גולדמן
לחמניות רכות במירקם בריוש 
מתכון מאת – אריאלה גולדמן
כוס מידה לאפייה 240 מ”ל
 כמות- 18 לחמניות / או 2 חלות גדולות / או 3 חלות קטנות
המרכיבים לבצק-
1 קילו קמח רגיל
שקית שמרים טריה / או קוביה/או 2 כפות שמרים יבשים
2 ביצים L
2 כוסות מים ועוד רבע כוס מים.( רבע כוס מוסיפים אך ורק אם הבצק יבש ,כל קמח והספיחה שלו)
6 כפות סוכר / אם תרצו לחמניות / או חלות מתוקות יותר הוסיפו עוד 2 כפות
כף מלח.
100 גרם נטורינה/חמאה (חצי חבילה )רכה בטמפ החדר ( היא בעצם זו שתורמת רכות נפלאה ללחמניות והן יוצאות במירקם כמו מאפה בריוש)
להברשה-
1 ביצה טרופה + כפית נטורינה מומסת
אופן ההכנה –
שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר למעט המלח ובעזרת וו לישה לשים את הבצק.
את רבע כוס המים שומרים לראות אם הבצק צריך ואת זה נראה לפי הצמיגות והמרקם שלו
כאשר נוצר גוש בצק מסביב לוו לישה זה הזמן להוסיף מלח.
אחרי הוספת המלח בודקים את הבצק אם הוא גמיש ונוח לעבודה אין צורך להוסיף במידה והוא קצת יבש מוסיפים.
אחרי הוספת המים והמלח נותנים למיקסר ללוש את הבצק במשך 8 דקות ( זמן הלישה חשוב)
אחר כך אוספים את הבצק עם כפות הידיים מתחתית הקערה ,משמנים אותה,מחזירים את הבצק פנימה ומלטפים אותו במעט שמן
מכסים עם ניילון נצמד.ומתפיחים .בקיץ זה בערך שעה, בחורף זה שעה וחצי .
אח”כ מעצבים לחמניות / חלות על משטח עבודה מקומח
 מברישים בביצה עם כפית נטורינה מומסת זה טיפ מעולה לכך שהשומשום לא יפול מהבצק
 מסדרים בתבנית עם נייר אפייה עם רווח בין לחמניה ללחמניה
מתפיחים שוב חצי שעה בקיץ.בחורף 45 דקות.
מברישים שוב בעדינות.מעטרים בשומשום.
אופים בתנור חם 180 מעלות- תוכנית טורבו עד הזהבה יפה
 להקפיא בשקית אטומה ובעת הצורך להפשיר בטמפ החדר והלחמניה נשארת רכה ממש כמו ביום האפיה.

לחמניות רכות במירקם בריוש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version