קטגוריות
חלבי צמחוני

גוזלמה – מאפה תורכי עם גבינות ותרד – מאפה מחבת טעים וממכר

רוצים לקבל עוד מתכונים מנצחים וטובים ממש כמו של אמא ?
גוזלמה – מאפה תורכי עם גבינות ותרד – אילנה לוי
זהו מאפה טעים וממכר מבצק נפלא לעבודה.
המרכיבים-
לבצק – חצי ק”ג קמח (3.5 כוסות),
2 גביעי שמנת חמוצה/יוגורט
2 כפות שמן זית
חצי כפית מלח.
 המילוי:
1 חב’ עלי תרד שטופים וקצוצים.
150 גר’ גבינת פטה
100 גר’ גבינת חמד
200 גר’ גבינה בולגרית
100 גר’ גבינה צהובה.
אופן ההכנה –
ללוש את כל החומרים לבצק נעים ונוח לעבודה.
להניח בצד מכוסה.
נכין את המילוי:
לגרד את כל הגבינות ולהוסיף אגוז מוסקט מגורד (לא חובה)
אפשר למלא בכל גבינה קשה שרוצים. השילוב של הגבינות שהכנתי מעשיר את הטעם.
לחלק את הבצק ל- 3 חלקים. לגלגל כל חלק לגליל ולחתוך עיגולים.
על משטח משומן מעט לרדד כל עיגול, להניח ממילוי הגבינות ומעל להניח עלי תרד.
לסגור היטב בצביטות.
לחמם מחבת על אש בינונית. לשמן מעט בכמה טיפות שמן ולטגן את הגוזלמה משני הצדדים עד שמקבל צבע זהוב שחום. אין צורך לכסות את המחבת.
בערך 3 – 4 דקות מכל צד.
מידי פעם להוסיף למחבת כמה טיפות שמן.
בהצלחה – אילנה לוי

גוזלמה – מאפה תורכי עם גבינות ותרד – מאפה מחבת טעים וממכר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version