פיתות במחבת עם יוגורט ועשבי תיבול – מאת מירי משה
זה טעים כלכך, ואם בא לכם לפנק בארוחת ערב / בוקר שווה,
תכינו את הפיתות המופלאות האלו ותגישו עם גבינות וירקות
זה חלום…
הבצק קל מאד להכנה ולא צריך יותר מידי זמן התפחה.
המצרכים-
3 וחצי כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 גביע יוגורט או שמנת חמוצה (150 גרם)
2 כפות שמן זית
3/4 כוס מיים פושרים
1 כפית מלח
2 בצל ירוק קצוץ דק
עשבי תיבול קצוצים ממה שאתם אוהבים:
עלי תרד, פטרוזליה, כוסברה, שמיר, בזיליקום, זעתר טרי וכו’.
אני אוהבת לעשות מיקס ממה שייש לי בבית ולא מוותרת על הכוסברה
לטיגון: 50 גרם חמאה מומסת / שמן זית/ קנולה
אופן הכנה –
שמים בקערת המיקסר (או בקערה ללישה ידנית) את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים קלות.
מוסיפים את היוגורט, השמן, המיים והמלח ולשים כמה דקות לקבלת בצק אחיד.
קוצצים דק דק את הבצל הירוק והעישבי התיבול ומוסיפים לבצק ולשים רק עד שהם נבלעים בתערובת.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים כ-40 דקות.
מחלקים את הבצק ל10 כדורים ומרדדים על משטח משומן קלות.
מחממים מחבת על אש בינונית ומברישים מעט חמאה מומסת או שמן, מטגנים את הפיתות על צד אחד עד שמופיעות בועות אויר, הופכים ומטגנים בצד השני עוד כשתי דקות.
מוציאים מהמחבת ומניחים בערמה על צלחת.
6 תגובות על “פיתות על מחבת עם המון עשבי תיבול ירוקים”
היות ואנו רק זוג שאוכלים את המאפים מסוג זה
אם אני מכינה את הכמות הזו ניתן להקפיא כמו שזה עם עשבי תיבול
או להקפיא רק את הבצק
תודה
כן ניתן להקפיא
ניראה מדהים
תודה
במה ניתן להחליף את היוגרט ?
מים